– Opus Discipulorum, Simpozion Naţional Studenţesc, ediţia a VII-a, Tismana, 2015, Editura Mitropolia Olteniei, Craiova, 2015, 226p.

 

„În contextul organizării celei de a opta ediţii a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Tismana, Facultatea de Teologie din Craiova a pregătit o lansare de carte. „Opus Discipulorum” (Lucrarea ucenicilor), vol. VII, a văzut lumina tiparului, fiind publicată la Editura „Mitropolia Olteniei”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Studiile ucenicilor au încadrat două teme teologice de interes pentru anul omagial 2015: „Tradiţie şi înnoire în slujirea Bisericii azi” şi „Teologie şi slujire pastorală în viaţa şi opera Sfântului Ioan Gură de Aur”. Fiecare material primit a fost girat de un cadru didactic de la facultatea de teologie de provenienţă. Astfel, în cadrul lucrării se găsesc reprezentate cele mai importante instituţii de învăţământ teologic ortodox universitar din ţară: Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Timişoara şi Craiova”. Arhid. Ioniţă Apostolache